Kottenytt Januari

Kottenytt Januari

Vi i personalen tackar för en kul termin tillsammans med era goa barn och er föräldrar. Vi har bl.a. inlett vårt Tema välbefinnande, motion & rörelse samt naturupplevelser.

Tack för fin julklapp & extra tack till er som hjälp till med lussebak och hjälp i köket.

Mycket har hänt under december månad. Drop-in-glögg, uppskattad musikteater Barret & Bubblan, Levande julkrubba, julpyssel och en härlig Luciamorgon.

Det var en lyckad och kul julfest och vi tackar Tomten extra mycket för besöket. Stort tack även till Helena Ling för sångstunden på julfesten.

Anställningarna är nu klara. Vi hälsar Susanna Tryborn, Montessoripedagog välkommen till oss. Susanna kommer att arbeta 75-80% på Fröet. Vi hälsar även Hanna Christenson välkommen till oss. Hanna har vikarierat på förskola/skola. Hon läser till sjuksköterska men kommer ta en sabbatstermin. Hanna kommer att arbeta 40-50% mestadels på Fröet men hon kommer också vara vikarie vid behov i huset. Susanna börjar senast den 12 februari och Hanna den 8 januari.

Terminsbladet för VT-15 har gått ut till alla. Bra att boka in datum i almanackan redan nu. Onsdag den 14 januari är den första onsdagsplaneringen och förskolan stänger kl 13:00. Tänk på att det kan vara ett bra tillfälle att hjälpas åt då många av de lite äldre barnen ofta är leksugna och alla ni föräldrar inte behöver ta ledigt vid varje planeringstillfälle.

De som har behov av att ändra barnens vistelsetider inför vt-15 ber om ett nytt schema eller skriver ut ett schema från hemsidan och lämnar in innan terminen är slut.

Viktigt att tänka på att tiderna som fylls i på schemat är grind till grind tider. Alltså när ni som föräldrar går in genom grinden tills att ni hämtat ert/era barn och går ut genom grinden.

Då vi fick en gunga av kommunen (som vi planerat att köpa in för pengarna från Montessoriföräldrakursen) har vi stället köpt in härlig pysselfärg till förskolan som fäster på i stort sett allt materiel.

På Kotteavdelningen kommer alla barnen under Vt. att vid ett tillfälle var få ta med sin favoritbok hemifrån som alla kompisarna får titta/lyssna på under en vecka. När det är ert barns tur så kommer ni få ta hem en tygpåse som boken förvaras i.

Vi önskar att alla Kottebarn får med sig ett kort på sig själv framför sitt hus/lägenhet. Vi kommer att sätta upp alla korten runt en Alingsåskarta för att se var vi bor och om vi bor nära eller långt ifrån varandra.

Utvärderingen av förskolans arbetsplaner är goda, de kommer att uppdateras under januari och hänga på anslagstavlorna där ni kan läsa. Ta er gärna tid vid tillfälle att titta på våra fotoramar och våra temakollage som finns i fröets hall & vid kottens toaletter där ni kan följa ert barns vardag och aktiviteter på förskolan. Ni är alla välkomna att komma och hälsa på och vara med ert barn en stund på förskolan. Prata med personalen och boka in när det passar bra. Vi avvaktar fram till mars månad på fröet med föräldrabesök då vi byter personal jan/feb och önskar fokusera på att våra nya kollegor kommer in i arbetet så snabbt som möjligt.

Vi ber er ta med era barns kläder hem då ni går på julledighet då det kan behöva tvättas och gås igenom & fyllas på i extrakassarna till nästa termin.

Då behovet av barnomsorg ej funnits för många av dagarna under julledigheten passar personalen på att ta ut komp & semester. Så om ni ringer och inte får något svar så vet ni varför.

Under julstängningen kommer förskolans golv bonas. En grupp är tillsatt till detta projekt.

Emilia hälsar att om ni har varma koftor, mössor, vantar, sockar etc. till bebisar får ni gärna lämna det här på förskolan så tar hennes mamma med det då hon skall åka till en by i Kongo Kinshasa i januari. Inlämning sker fram till onsdag den 14 januari.

Vi önskar Er Alla en God Jul & ett Gott Nytt År

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!