Kottenytt oktober 2017

Kottenytt oktober 2017

Vi njuter av höstens härliga dagar tillsammans med era goa barn. Från nu har vi utelämning måndagar och onsdagar. Måndagar efter frukten går kottebarnen vanligtvis till skogen. När vi nu samkört en period och barn/personal börjar lära känna varandra i huset har personalen avdelningsplanering onsdag fm. Fröpersonalen planerar klockan 8:00-9:00 och Kottepersonalen planerar 9:45-11:00. När ni lämnar så lämnar ni ert barn och eventuell information till personalen som är utomhus.

Information från föräldramötet. Fokuset på mötet var att vi informerade om hur vi arbetar med barns integritet och självkänsla på kotten. Det är ett arbete som alltid funnits i vår verksamhet. Nu mer arbetar vi utifrån http://forskolebrevet.se/ och http://treskablinoll.nu/. Vi kommer utveckla vårt arbete med tex integritetsövningar precis som vi har brandövningar löpande under året. Ni fick några länkar från Alexander Ryman häromkvällen. Titta gärna även på https://www.youtube.com/watch?v=a3kAXMDqWLQ där Patrik Sjöberg på 3 minuter berättar om Treskablinoll´s arbete. Vi hoppas kunna bjuda in er föräldrar till en föreläsning tillsammans med andra friförskolors föräldrar under våren då även vi i personalen får mer utbildning.                             Vi tittade även kort igenom hemsidan där ni under förening/förenings och verksamhetsdokument hittar användbara dokument. Alexander Ryman presenterade läsårets arbetsgrupper och informerade om arbetsgruppernas uppgifter.

Efterlysning. Är det någon som har en kamera över att skänka till fröet? Prata med fröpersonalen.

Höstlov v.44 och Julledighet.  Vi önskar inom kort veta ert behov av barnomsorg under höstlovet v.44 och runt jul/nyår. De barn som endast har förskoleplats är lediga v. 44 och under jullovet. Fundera igenom ert behov utifrån arbete/studier och fyll i schemalistor så snart ni har möjlighet så kan vi planera personalbemanning utifrån era behov.

Förskolan stänger för planering onsdag den 11 oktober klockan 13:00. All personal och några föräldrar kommer gå en barnolycksfallskurs den här eftermiddagen.

Arbetsdag och föreningsmöte är söndag den 15 oktober.

Då kottebarnen är sugna på att ta med sig saker hemifrån har vi planerat in en visningsdag för kotteavdelningen. Torsdag 12 oktober är alla kottebarn välkomna att ta med sig en leksak, ett gosedjur eller något helt annat. Viktigt att saken ert barn har med sig är tålig så att även kompisarna också kan få leka med den/det.

Maskerad tisdag 24 oktober, lediga kottebarn är välkomna klockan 9–11. Valfri utklädnad för de barn som vill dock ej inga ansiktsmasker då det finns barn som blir rädda. Även fröbarnen får självklart klä ut sig den här förmiddagen.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!